Sommer, sommer, sommer

Sommer. Sommer, sommer… hører du tonene fra den svenske sangen?

Jeg hører den og jeg hører et sus av forventning. Finnes det noe som sommeren? Det er en fantastisk herlig tid, en sesong med stor S. Den er fri, den er jordbær, reiseradio, lyse sommerkvelder, kløver-duft i gresset, båt og fiskelykke, det er reise, sol, besøk og det er ønsker om å være her og være der. Hjemme mye og borte, ja overalt!

Jo, det er mye forventninger og det skaper en lykke følelse. For meg betyr i hvert fall forventninger og planlegging mye. Veldig mye. Glede og forventning er gode følelser.  Samtidig er jeg den spontane typen som vil at det skal skje mye. Den kan bli kjedelig.. innrømmer det.

Men hvis forventningene ikke blir oppfylte da.. og skuffelsen banker på. Det kan fort skje.

Vi kan ha ulike forventninger alle i familien, så vel barn, ungdom og som voksne. Og det er jo alles feriedager man skal fylle. Her kan interessen og forventinger sprike. Mitt råd: ta alle i familien på alvor og snakk om ulike forventninger.

Vi kan ha altfor høye forventinger. Slik som min oppramsing ovenfor. Være både borte og hjemme, være her og der. Det er ikke mulig. Mitt råd: gjør ikke alt på en gang, vær så realistisk så mulig. Gi deg tid til å kjenne på livet. Tenk at også de små tingene skaper verdifulle stunder og minnene.

Det siste er kravene til deg selv. Du selv skal sikkert prøve og ”oppfylle alt i alle” gjøre alle til lags, oppvarte, se til at alle har det bra rundt deg. Det gjelder for menn og kvinner. Mitt råd: Det er alles sommer, alles ferie, også din. Gjør det som er hyggelig og som gir deg påfyll. Prøv å ta en stund med det skrevne ordet og fyll på med sjeliske inntrykk så du har noe å gi videre. Da blir både du og andre rundt deg salige (lykkelige) og til sist; se på de små nære tingene og nyt de!!

Mange klemmer fra pastorfruen

Annika Indergaard

Print your tickets