Nyttårsfestival 2018

Nyttårsfestivalen 2018 gikk av stabelen 19 – 21 januar, og ble en berikende suksess. I år gav vi rom til to unge par med mye livsvisdom, brann og erfaring. Det var Debora og Oddleiv Sandtorv, sammen med våre egne Katrin og Daniel Smenes. Ekteparet Sandtorv, har reist i hele Europa og forkynt evangeliet for unge mennesker, fra gatemøter til store konserthaller. Til daglig er de ledere i Jesus Revolution i Oslo og leder konsert-teamet. Katrin og Daniel er for tiden bosatt i Tyskland, hvor Katrin nettop har tatt over farens fabrikk og foretninger. Som alltid brenner de for misjon og lengter etter at det livsforvandlende budskapet om Jesus skal berøre, både her hjemme og ute blant unådde folkeslag. Det var riktig godt å ha dem tilbake hos oss!

Festivalen begynte fredagskveld med et velregissert Talkshow hvor de fire var gjester sammen med pastor Annika og Erlend. Her var det mye latter og glede, men også life-talks som virkelig berørte dypt på mange områder. Edward Tornes krydret kvelden med egen-komponerte sanger. Kvelden endte med fullt band og full trøkk fra salen, som tydelig var begeistret over en litt ny og annerledes måte å gjøre kirke.

Seminardag på lørdag med tre ulike spor. Katrin Smenes som nettopp har levert en masteroppgave i Business, leverte et flott seminar i Kingdom Business. Her gav Katrin en grundig innføring i hvordan Gud både ønsker å velsigne oss og gjøre oss kreative. Hun hadde også mange praktiske tips til hvordan man behandler kunder og relasjoner på en respektfull og god måte. Seminaret var på engelsk, men ble godt tolket av Liv Ellinor Drejer. Oddleiv Sandtorv underviste og trente tilhørerne konkret i sporet Lovsang og Låtskriving. Her måtte deltakerne bryne seg på både låt og tekstskriving, med kyndig hjelp fra Oddleiv, som er hodet bak den siste musikkproduksjonen Stories fra Jesus Revolution. Det tredje sporet var det Daniel Smenes som stod for: Hvordan dele evangeliet? Han begynte med de enkle men viktige sannhetene om hva evangeliet egentlig er; hvor rikt innholdet virkelig er for hele det menneskelige livet. Så fortsatte han med hvordan de ulike måtene å dele evangeliet på som står beskrevet i bibelen, passer med de fire hovedtypene i personlighetsbeskrivelser som DISK eller Gems (Dani Johnson). Videre ble det praktisk innføring i hvordan man bygger en plattform i kommunikasjonen med mennesker.

Lovsangsbandet vakte begeistring med mye egenprodusert stoff. Etter at Annika Indergaard hadde tatt oss gjennom en oppløftende Årskavalkade og humoristiske «Årets viktigste saker», var det tid for Tale-tapas med fire livfulle predikanter på lørdagskvelden. Dette ble et skikkelig fyrverkeri i bredde og berøring. Gjennomgangstonen var Guds drømmer i våre liv, hvordan han både taler gjennom og bruker drømmer i våre liv. Og hvordan han ønsker å gjennopplive drømmer vi har hatt. Daniel Smenes, som talte på søndags formiddag, fortsatte i det samme sporet om hvordan brutte drømmer kan komme til live igjen. Festivalen ble avsluttet i Kristiansund på søndag ettermiddag med fullt hus og Oddleiv Sandtorv talte om å våge å utfordre med store spørsmål som gir mennesker store utfordringer.

Tekst: Erlend Indergaard
Foto: Benjamin Zocholl

Print your tickets