Høstkonferanse 2015

Jeg sitter nå i naturskjønne omgivelser hvor solen bader landskapet rundt meg. Kontrasten er stor til det som strømmer inn over meg om jeg slår på nyhetene. Hatet driver mennesker på flukt i Europa. Religiøs fanatisme og ekstremisme vekker en grusom ondskap og åpner igjen opp for det verste i mennesker. Bildene blir for sterke til å ta inn.

Hvem er vi midt oppe i alt dette? Hvem er vi som menighet? Hva er vårt kall? Hvordan skal eller kan vi forholde oss til alt dette? Skal vi gjemme oss, som i en ghetto, og håpe at alt går over snart? Eller håpe at Jesus kommer og berger oss bort fra all elendigheten?

I vår tid er det viktig at vi kjenner til vår hensikt, både som menneske, menighet og vår rolle i samfunnet.

I Fræna Pinsemenighet inviterer vi helgen 18. – 20. september til Høstkonferanse i Elnesvågen. Overskriften for konferansen er Mennesket – Menigheten – Samfunnet. Med fokus på å utruste, håper og tror vi at dette kommer til å være en konferanse som styrker, gir mot og fornyer vår tro på og overgivelse til verdens viktigste oppdrag. At vi ved å komme sammen kan fornye måten vi ser på oss selv som enkeltmennesker og den hensikten hver og en av oss er bærere av. Hovedtalere på konferansen er pastor Jostein Krogedal og redaktør Vebjørn Selbekk.

Jostein Krogedal er hovedpastor i, og gründer for, Intro menighetene som du i dag finner blant annet i Stavanger, Sandnes, Oslo og Drammen. Jostein er en leder for ledere og mentor for mange unge forkynnere. Og ser det som sin oppgave å se, utruste og styrke dagens og morgendagens helter. Det er hans første besøk i Fræna Pinsemenighet og Nordvest-regionen.

Vebjørn Selbekk er redaktør i avisen Dagen og en ivrig og skarpskodd debattant. Han fikk for alvor smake medias og verdens oppmerksomhet da han i 2006 trykket en faksimile av Jylland Postens karikaturer av profeten Mohammed. Selbekk ble nettopp tildelt Fritt Ords honnørpris for sitt uredde forsvar av ytringsfriheten. For øvrig er han en ihuga RBK-supporter, så vi regner med at det ikke falt ham tungt for brystet å besøke Nordvestlandet når det samtidig er toppkamp mellom MFK og RBK på søndag kveld.

Som pastorer og vertskap for konferansen, gleder vi oss til å ønske dere velkommen til disse dagene i Fræna Pinsemenighet. Her opplever menigheten en fantastisk tid av vokster og blomstring. Mange nye kommer til tro, både unge, gamle og mennesker midt i livet. Vi tror også dette kan være til inspirasjon og bringe fornyet tro til menigheter og felleskap som bygges i vår region. I anledning konferansen setter vi sammen et lovsangsteam som virkelig vil hjelpe oss å løfte taket. Vi vil gjøre vårt beste for at dere skal føle dere som hjemme hos oss.

Fredag 19:00 – 21:00 m/Jostein Krogedal
Lørdag 10:30 – 14:00 m/Jostein Krogedal
Søndag 11:00 – 14:00 m/Vebjørn Selbekk

Med varm hilsen
Annika & Erlend Indergaard

Post a comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Print your tickets